Skip to main content

De nieuwe woonmaatschappij Woonpunt Waas

De huisvestingsmaatschappijen en de sociaal verhuurkantoren sloegen de handen in elkaar om samen woonmaatschappijen te vormen. Verspreid over heel Vlaanderen ontstonden er 41 regionale woonmaatschappijen in 2023. Het doel? Eén centraal aanspreekpunt, efficiënt werken en een klantvriendelijke dienstverlening verzameld onder één dak in je regio.

Vanaf 22 juni 2023 vormde de GMH in de regio Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht, Stekene en Sint-Gillis-Waas een nieuwe woonmaatschappij samen met WoonAnker Waas, Woonpunt Schelde-Rupel, de Waasse Landmaatschappij en SVK Waasland. De nieuwe woonmaatschappij kreeg de naam Woonpunt Waas.

Woonpunt Waas verhuurt sociale woningen, bouwt koopwoningen en ontwikkelt openbare ruimte in dit gebied. Woonpunt Waas streeft ernaar om in haar werkgebied het recht op duurzaam, kwaliteitsvol en betaalbaar wonen te realiseren voor mensen met een bescheiden inkomen.

Ook de activiteiten van de sociaal verhuurkantoren werden overgedragen naar de woonmaatschappijen. Een eigenaar kan zijn private woning verhuren aan Woonpunt Waas, die de woning vervolgens voor een redelijke huurprijs verder verhuurt aan personen met een bescheiden inkomen.