Skip to main content

Voor de ontwerpers 3D-architecten waren het ecologische, het economische en de sociale duurzaamheid de basis voor dit ontwerp. Het nieuwe project in de Cauterhoek gaat voor zoveel mogelijk zonnewinst. Dat wil zeggen dat de appartementen op zo’n manier georiënteerd worden dat ze veel zonlicht vangen. Dat is een eenvoudige techniek om de energiekosten voor de bewoners zo laag mogelijk te houden. Je hoort of leest het overal: we moeten zorgvuldiger omgaan met water. In het nieuwe project Cauterhoek krijgt het regenwater de kans om terug in de grond te sijpelen. Het regenwater dat op de daken valt, wordt opgevangen in regenputten. Het bouwproject is wat men noemt ‘waterneutraal’ of anders gezegd: het bouwproject heeft geen impact op het milieu.

De fiets wordt een steeds belangrijker vervoermiddel en dat moedigen wij aan. De ruime fietsenstalling zal plaats bieden aan een grote hoeveelheid fietsen.

Vooral alleenstaanden en éénoudergezinnen hebben het tegenwoordig erg moeilijk om een betaalbare woonst te vinden. Daarom bouwen we vooral appartementen met twee slaapkamers. De hoekappartementen hebben één slaapkamer. Drie appartementen werden ingericht voor personen met een fysieke beperking (drempelvrij, draaicirkels, brede deuromkadering, inloopdouche). Alle appartement zijn bereikbaar met de lift.

Pas als het bouwproject volledig is afgewerkt, worden de appartementen toegewezen.

52

Appartementen

2024

Oplevering

Woonpunt Waas in jouw regio